ISÄN MAA – Teatteri Nirvanan ensi-ilta Kansallisteatterissa 1.4.2020

Jussi Moila
Isän maa

- tragikomedia nykymiehen hämmennyksestä

KANTAESITYS KANSALLISTEATTERIN PIENELLÄ NÄYTTÄMÖLLÄ 1.4.2020

Jussi Moilan kirjoittama Isän maa on armottoman inhimillinen ja lennokkaan humoristinen kuvaus yksilön kamppailusta itseään suurempia ongelmia vastaan. Näytelmä kertoo isistä ja lapsista, mielestä ja sen hauraudesta, kaunasta ja anteeksiantamisesta. Se näyttää, miten Suomen sotien historia edelleen yllättävin tavoin vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme, ja miten yksilön ongelmia ei voi erottaa laajemmista kysymyksistä, jotka koskevat ihmislajia ja sen tulevaisuutta.

Tekijänsä omaelämäkerrallisia aineksia sisältävä näytelmä tutkii miehistä itsestä kertomisen perinnettä tavalla, jossa minä ei ole voittamaton sankari, vaan tunteidensa kanssa elävä ihminen ‒ sekä lapsi että vanhempi. Onko ihmisen vallantahto voimakkaampi kuin hänen kykynsä tiedostaa tekojensa seuraukset ja muuttaa käytöstään? Millaista on mieheys ilman maskuliinisuuden vaikenevaa panssaria? Onko historiasta vielä mahdollista irtautua?

Isän maa on ensimmäinen osa Moilan seitsenosaisesta monitaiteellisesta teossarjasta Merkintöjä egologisesta kriisistä. Näytelmä on myös itsenäinen jatko-osa Veitset leikkaa ilman -näytelmälle ja jatkaa saman itäsuomalaisen perheen tarinaa. Teoksen ohjaa Teatteri Nirvanan taiteellinen johtaja Sini Pesonen. Esitys on 12-vuotta täyttävän Teatteri Nirvanan viides ensi-ilta.
Kantaesitys Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä 1.4.2020

Esitystä suositellaan yli 14-vuotiaille.
Rooleissa Kaisa Leppänen, Jukka Peltola, Ilja Peltonen ja Sauli Suonpää

Ohjaus: Sini Pesonen
Esitysdramaturgia: Klaus Maunuksela

Skenografia: Camilla Nenonen
Valosuunnittelu: Luca Sirviö
Sävellys: Tony Sikström
Äänisuunnittelu: Pauli Riikonen
Yleisötyö: Maria Hukkamäki

Tuottaja: Jussi Moila

 

Yhteistuotanto Teatteri Nirvana ja Kansallisteatteri

Isän maa -näytelmä on kirjoitettu osana Teatteri 2.0:n Uuden näytelmän ohjelmaa ja Taiteen edistämiskeskuksen sekä Koneen säätiön taloudellisella tuella. Esityksen toteutusta on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.